Pelgrimsroute.nl - samenvatting -
 

beginpagina »

wie zijn wij? »

Verchoturje »

summary
NLD» ENG»
DEU» POC»
FRA»

Samenvatting en practische informatie

Wij willen U attenderen op een unieke mogelijkheid van pelgrimeren in het Siberische gedeelte van Rusland. Daar ligt een wandelroute van zo’n 350 kilometer naar het pelgrimsoord Merkushina, niet ver van de historische stad Verchoturje, beide gelegen in de provincie Swerdlovsk, net voorbij het heuvelland van de Oeral. De route begint in de hoofdstad Jekaterinburg.

De route is gewijd aan de locale Heilige Simeon van Verchoturje. De pelgrim zal kennismaken met de ter plaatse beperkte mogelijkheden van de Russisch-Orthodoxe Kerk.

Om naar Rusland te gaan heeft men een visum nodig. Het reisbureau in uw stad kan dat in een maand leveren, voor een maand, als tourist, met bestemming Jekaterinburg.

de heilige Simeon van Verchoturje

Op uitnodiging van het Episcopaat te Jekaterinburg

TSAAR & VERCHOTURJE PELGRIMSREIS 2013

2 tot 22 juli 2013

In het Rusland vlak voorbij de Oeral ligt een oude en unieke pelgrimsroute. Hij is gewijd aan de H. Simeon van Verchoturje. Die oude hoofdstad van eertijds geheel Siberië is het eind van de pelgrimsroute. Hij begint in de nieuwe hoofdstad Jekaterinburg.

HET HERSTEL VAN DEZE ROUTE IS EEN ULTIEME UITDAGING VOOR HET MODERNE RUSLAND.

Dat deze Route -met behulp van de Kerk- wordt hersteld staat vast. De termijn van dit herstel wordt sterk beïnvloed door het pelgrimeren langs de Route. Dat gaat dit jaar en volgende jaren te voet. De Route is ongeveer driehonderd kilometer lang en kan in één reisperiode gelopen worden. Op diverse plaatsen langs de Route zijn er reguliere slaapplaatsen. In alle dertig dorpen langs de Route wonen mensen die zich van grootmoeder herinneren dat er vroeger pelgrims voorbij kwamen.

Voor deze unieke wandelreis verzamelen wij op 2 juli om 14 uur bij de kerk op het adres Ulietsa Repina 7a, waar ook het kantoor van het Episcopaat zich bevindt. In uw hotel, waar u al eerder aankwam, heeft u uw visum geregistreerd. De eerste etappe van 3 juli bestaat onder andere uit een 'transfer' per bus langs druk verkeer naar Baltim aan de Route, vanwaar wij in noordelijke richting verder lopen. Wij lopen met een kleine rugzak. Daarin bevinden zich een onderlaken, onder- en reservekleding, een trui voor de koele avonden, een lichte regenjas, toilettas en handdoek. Eén andere koffer per persoon wordt op 2 juli bij het Episcopaat afgeleverd. Deze koffer of tas komt elke vijf dagen langs de Route ter beschikking om kleding te kunnen wisselen. Onderweg zijn er in de dorpen winkels voor de lunch. De andere maaltijden worden verzorgd op de slaap-adressen. Ons doel is de Dienst met de Bisschop in het pelgrimsoord Merkusjina.

Wij kunnen in het reisgezelschap een kerkelijk werker verwachten. Uw Nederlandse gids is Ioannes A.K. de Groot, die als geen ander op de hoogte is van het verloop van de Route. Vragen stelt u aan de gids via simeonpad@hotmail.com. U kunt zich nader op deze reis voorbereiden via deze website. Daarin zit een Nederlandstalige kaart van de Route. Uw kosten ter plaatse zijn laag. Indien uw gids zich nuttig maakt staat hij aan het eind van de reis open voor een bijdrage voor zijn persoonlijk leven. Graag zien wij elkaar op 2 juli.